សារៈប្រយោជន៍ផ្លែម្រះ


03-10-2012-11-bitter-melonម្រះដាំនៅកម្ពុជាមាន ២ប្រភេទ គឺ​ពពួក​មានផ្លែ​តូច​ខ្លី​ពណ៌​បៃ​តង​ចាស់ និងពពួក​ផ្លែ​វែង​ពណ៌​​បៃ​​តង​​ខ្ចី។ ម្រះ​ទាំង​២ប្រភេ​ទ​សុទ្ធ​តែ​មានជា​តិ​ល្វីង​ហើយ​ត្រូវ​​បាន​គេ​និយ​ម​ ប្រើជា​បន្លែ។
ប្រភ​ព​ឯ​ក​សារ​​ផ្សេងៗ​បាន​បង្ហាញ​ថា នៅ​ក្នុង​ម្រះ​មាន​សារ​ធាតុ​រ៉ែ និង​វីតា​មីន​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា វីតា​មីន​សេ វីតា​មី​ន​បេ (B1 និង​B2) សារ​ធាតុ​ហ្វូស​ហ្វ័រ កាល់​ស្យូម​ម៉ាញេ​ស្យូម ជាតិ​ដែក។ល។ ដែល​សុទ្ធ​សឹង​តែ​មាន​ផល​​ប្រយោជន៍​​ល្អ​ដល់​​សុខ​​ភាព។

តាមប្រភ​ពឯកសារផ្សេងៗម្រះមានផលដល់សុខភាពដូចជាៈ
ជំងឺទឹមនោ​មផ្អែមៈ ម្រះមានសារធាតុម្យ៉ាងដែលអាចជួយកុំឲ្យជាតិស្ករ កើនឡើងខ្លាំងក្នុងឈាម និងទឹកនោម។
ថាមពលៈ ការបរិភោគទឹកម្រះទៀងទាត់ ជួយឲ្យមានថាមពល និងកម្លាំងខ្លាំងក្លា។
ស្រវឹងស្រាៈ កាត់បន្ថយជាតិពុលក្នុងខ្លួន និងភាពស្រវឹងតាមរយៈការបរិភោគទឹកស្លឹកផ្លែម្រះ។
ឫសដូងបាតៈ ការបរិភោគទឹកស្លឹក និងផ្លែម្រះជួយព្យាបាលជំងឺឫសដូងបាត។
ប្រព័ន្ធដកដង្ហើមៈ ឫសម្រះបុកឲ្យម៉ដ្ឋ ទឹកស្លឹក និងផ្លែម្រះលាយជាមួយទឹកឃ្មុំ ក្នុងបរិមាណមួយកូនស្លាបព្រាដូចគ្នា ពេល​បរិភោគអាចព្យាបាលជំងឺហឺត និងរលាកទងសួត (ត្រូវហូប រយៈពេល១ខែ)។
អាសន្នរោគៈ នៅដំណាក់កាលដំបូងនៃជំងឺអាសន្នរោគ គេលាយទឹកស្លឹកម្រះ ២កូនស្លាបព្រា ជាមួយទឹកខ្ទឹមបារាំង ២​កូន​ស្លាបព្រា និងទឹកក្រូចឆ្មារ មួយកូនស្លាបព្រាសម្រាប់ឲ្យអ្នកជំងឺបរិភោគរាល់ថ្ងៃរហូតដល់ជា។
លាង​ជាតិ​ពុលចេញពីខ្លួនៈ ក្រេបទឹកផ្លែម្រះចំនួន២ កូនស្លាបព្រារាល់ថ្ងៃ ជួយសម្អាតជាតិពុលចេញពីថ្លើម ។
ប្រព័ន្ធការពារខ្លួនៈ ការបរិភោគម្រះ ឬទឹកម្រះជួយឲ្យរាងកាយការពារ ទប់ទល់នឹងជំងឺផ្សេងៗបានល្អប្រសើរ ។
បញ្ហាទាក់ទងភ្នែកៈ ការហូបម្រះធ្វើឲ្យភ្នែកភ្លឺបានល្អ និងកាត់បន្ថយបញ្ហាផ្សេងៗ ដែលកើតឡើងចំពោះភ្នែក ដោយ​ម្រះ​សម្បូរ​សារធាតុ បេតាការូតែន (Beta Carotene) និងសារធាតុផ្សេងៗទៀត។
ការពិត​​ ណាស់ផ្លែម្រះមានសារៈប្រយោជន៍ច្រើនចំពោះសុខភាព ដូច្នេះ​ហើយ​ប្រសិន​បើប្រិយ​មិត្ត​​ខ្មែរ​ហ្សូម​ ទាំងអស់មានបញ្ហាជំងឺដូចខាងលើ សូមលោកអ្នកព្យាយាមសាកល្បងជាមួយផ្លែម្រះ ដូចដែល​ពួកយើង​បានជម្រាប​ជូនខាង​លើ នោះលោកអ្នកនឹងទទួលបានគុណប្រយោជន៍ជាមិនខាន៕

No comments:

Post a Comment